Recomandari

Cât de sănătos e un Smoothie? Smoothie-uri – beneficii!

Ideea de stil de viață sănătos și termenul de alimentație sănătoase au ajuns să ne guverneze mesele și să fie laitmotivul zilelor noastre. Am început să conștientizăm tot mai mult importanța calității alimentelor, să ținem cont tot mai mult de ce mâncăm și cum mâncăm, totul pentru a ne bucura de o viață lungă și sănătoasă.

Dar ce înseamnă până la urmă conceptul de alimentație sănătoasă? Răspunsul îl dau specialiștii în nutriție, care spun că o dietă sănătoasă trebuie să conțină proteine, lactate, cereale integrale, fructe și legume, dar și grăsimi bune. Ar fi bine să fie evitate prăjelile, preparatele junk-food, mezelurile, băuturile carbogazoase și dulciurile. Și mai este important ca dieta să fie echilibrată, iar cantitatea de alimente consumată să fie în concordanță cu nevoile calorice ale fiecăruia.

Se spune că cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. La prânz se recomandă o alimentație echilibrată, iar seara este bine să luăm o gustare ușoară înainte de culcare.

Beneficiile unui Smoothie

Așa cum spuneam, micul dejun ne dă startul dimineața. Este prima masă a zilei si e bine să-i dăm organismului nutrienții necesari pentru activitățile cotidiene, care să asigure energia și să combată oboseala de peste zi. Micul dejun este precum carburantul pentru mașină.

O posibila variantă de mic dejun poate să includă și smoothie-uri, aceste preparate pe bază de amestec de ingrediente, în care putem să punem legume, fructe, lapte, seminte, dar și alte ingrediente pentru a obține o băutură bogată în vitamine, proteine etc. Un smoothie se face din două tipuri de ingrediente – partea lichidă și cea solidă – ce sunt puse într-un blender, iar în urma amestecului rezultâ o băutură cremoasă.

Puteți folosi orice tip de blender, chiar și blenderul wireless, care ne oferă o mai bună mobilitate în timp ce ne preparăm smoothie-ul preferat.

Smoothie-urile sunt considerate supraalimente

Smoothie-urile sunt considerate supraalimente pentru că putem concentra o cantitate mare de vitamine, proteine și minerale într-un pahar. Însă, așa cum spuneam mai sus, totul trebuie consumat cumpătat. Cât de sănătoase sunt smoothie-urile? Pentru a răspunde la această întrebare, va trebui să vedem avantajele și dezavantajele acestei băuturi.

Un Smoothie este un amplificator de nutrienți, iar cele mai sănătoase sunt cele bogate în legume și fructe, la care puteți să adăugați antioxidanți și fitonutrienți. Unele studii arată că un smoothie consumat zilnic, ce are la bază spanac, salată verde și sfeclă, poat reduce riscul de boli de inimă.

Smoothie-urile sunt recomandate inclusiv pentru cei ce depun efort intens într-o perioadă scurtă de timp, cum ar fi sportivii și cei ce merg la sală. Este ușor de folosit un blender de smoothie fără fir, în care să vă puneți ingredientele dorite și în câteva minute să aveți bătura răcoritoare, atât de bogată în vamine și minerale. Organismul are nevoie de o hidratare adecvată, calorii, carbohidrați și proteine pentru a oferi corpului fluidele și nutrienții necesari pentru a se reface.

Un Smoothie = o masă

Unii apelează la smoothie ca înlocuitor de masă, ce poate fi servit din mers. Cu toții avem diferite activități cotidiene, unele mai solicitante ca altele și uneori poate nu avem timă să luăm pauza de masă, așa că se recomandă să vă faceți rapid un smoothie apelând la un blender portabil. Dacă sunteți în căutarea celui mai modern blender wireless din lume, apelați cu încredere la https://blendygo.ro/!

Mâncați sănătos, fiți sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button