Cum sa alegi caruciorul potrivit: un ghid complet
Știm cu toții că alegerea unui cărucior poate fi o provocare. Există diverse modele disponibile pe piață - de la cărucioare multifuncționale 3 în 1 și 2 în 1, la cărucioare clasice sau cele cu pliere tip umbrelă sau carte. De asemenea, există și modele cu roți din spumă sau cauciuc, modele cu sau fără amortizoare, cărucioare speciale pentru orice tip de teren sau cărucioare de oraș - sunt atâtea opțiuni încât poate fi destul de greu să te decizi asupra celui mai potrivit. De aceea, am creat un ghid cuprinzător care sperăm că îi vă ajuta pe părinți să aleagă modelul potrivit pentru cel mic.
Știm cu toții că alegerea unui cărucior poate fi o provocare. Există diverse modele disponibile pe piață – de la cărucioare multifuncționale 3 în 1 și 2 în 1, la cărucioare clasice sau cele cu pliere tip umbrelă sau carte. De asemenea, există și modele cu roți din spumă sau cauciuc, modele cu sau fără amortizoare, cărucioare speciale pentru orice tip de teren sau cărucioare de oraș – sunt atâtea opțiuni încât poate fi destul de greu să te decizi asupra celui mai potrivit. De aceea, am creat un ghid cuprinzător care sperăm că îi vă ajuta pe părinți să aleagă modelul potrivit pentru cel mic.
Indiferent dacă achiziționezi un cărucior pentru prima dată sau dacă ai mai făcut-o înainte, merită să îți extinzi aria de cunoștințe. Piață se schimbă, la fel cum industria de accesorii pentru copii evoluează constant pe măsură ce sunt introduse noi produse și îmbunătățiri. De aceea, e important să știi ce să ai în vedere atunci când cumperi un cărucior.
Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un cărucior pentru copilul tău?
Să începem cu câteva aspecte cruciale cărora ar trebui să le acorzi importanță când alegi căruciorul pentru bebelușul tău.
- Roțile – roțile mari, umplute cu aer sunt cele mai bune pentru plimbări lungi și teren accidentat, în timp ce rotile mai mici sunt mai potrivite pentru utilizarea în oraș și pentru activitățile de zi cu zi. De asemenea, roțile din față pivotante oferă o mai bună manevrabilitate căruciorului, iar sistemul de blocare al roților îl fac mai stabil.
- Amortizarea – datorită sistemului bun de amortizare și suspensie, copilul tău nu vă fi expus niciunui fel de șoc în timpul plimbării. Amortizarea e un lucru vital, deoarece sugarii au coloana vertebrală foarte delicată, și nu au control asupra gâtului și capului în primele câteva luni de viață.
- Cadrul căruciorului – atâta timp cât cadrul este greu, întregul cărucior va fi voluminos, de aceea e important să cauți un cadru mai ușor. Desigur, cadrul trebuie să fie puternic și durabil în același timp.
- Frânele – de principiu, frânele ar trebui să blocheze simultan ambele roți din spate. Când roțile sunt blocate, căruciorul trebuie să fie imobil.
- Copertina – ar trebui să se plieze cu ușurință, și totodată să fie prevăzută cu ventilație excelentă pentru zilele toride. Copertina ar trebui să fie suficient de mare pentru a-ți proteja copilul de soare și vânt, dar și pentru a-i oferi îndeajuns de mult spațiu.
- Ghidonul reglabil – face împingerea căruciorului mai confortabilă pentru părinții de diferite înălțimi.
- Scaunul reversibil – îți oferă posibilitatea de a schimba orientarea scaunului, cu fața sau cu spatele. E o caracteristică foarte utilă atât pentru părinți, cât și pentru cel mic, deoarece de multe ori părinții preferă să se uite la bebeluș în timpul mersului, iar un copil curios preferă să fie orientat cu fața spre lumea înconjurătoare pentru a putea observa împrejurimile.
- Coșul de depozitare de sub scaun – e foarte la îndemână, nu doar pentru mămici. Coșul de depozitare este util deoarece de cele mai multe ori faci cumpărăturile alături de copil. Agățarea unei pungi grele pe ghidon poate reduce semnificativ stabilitatea căruciorului, crescând astfel riscul de răsturnare. Prin urmare, coșul spațios este un must-have.
- Husa detașabilă – îți vei dori o husă care poate fi cu ușurință îndepărtată de pe cadru pentru a putea fi curățată rapid, care să aibă o țesătură ușor de șters și care să nu intre la apă sau să se decoloreze.
Acum ai câteva caracteristici de bază pe care să le iei în considerare, indiferent de tipul căruciorului pe care intenționezi să îl cumperi – fie că e primul sau al treilea pe care îl achiziționezi, fie că e destinat unui nou-născut, copil sau unor gemeni/tripleți.
Tipuri de cărucioare
Cărucioarele pot fi împărțite în mai multe categorii. Cele mai populare dintre acestea sunt:
- Cărucioarele clasice
- Cărucioarele multifuncționale 3 în 1 și 2 în 1
- Cărucioarele sport
Ce fel de cărucior alegi depinde în mare măsură de durata de timp în care îl vei folosi. Atunci când te pregătești pentru nașterea micuțului, cel mai bine e să alegi un carucior 3in1 de pe JustMareva.ro dacă dorești un sistem complet de călătorie (scoică auto și în unele cazuri adaptor pentru aceasta, landou și cărucior propriu-zis) sau unul 2in1 care poate fi transformat în landou, din același magazin cu articole pentru copii si bebelusi.
Sursa imagini: https://justmareva.ro/magazin/carucior-3-piese-landou-parte-sport-scoica-accesorii-2-saltelute-roz/
Când iei în considerare modelele 3 în 1, reține că scaunul auto inclus poate fi atașat cu ușurință la cadrul căruciorului, folosind adaptoarele incluse în set. Astfel, când copilul tău adoarme în mașină și vrei să mergi la cumpărături, nu va mai fi nevoie să îl trezești. Această soluție este extrem de convenabilă, în special pentru părinții care fac frecvent călătorii cu mașina.
Cărucioarele sport sunt echipate cu un scaun și sunt potrivite pentru copiii care pot sta în șezut (cei care depășesc vârsta de 6 luni). Sunt ideale pentru părinții care au nevoie de un cărucior de dimensiuni mai mici, mobil și manevrabil.
- Sperăm că până acum am reușit să îndepărtăm orice urmă de îndoială cu privire la achiziționarea căruciorului. Nu uita să te asiguri că acesta se potrivește nu numai bebelușului, ci și nevoilor tale, astfel încât să cumperi un produs de care te vei bucura ani de zile. Acest lucru te va scuti de nevoia de a cumpăra un alt cărucior, ceea ce desigur implică costuri suplimentare.