De ce e bine să îți duci copilul la o clinică de oftalmologie
Stiai ca in tara noastra exista o frecventa semnificativa a bolilor oculare la copii? Nu toate insa dau manifestari din timp, care sa semnaleze parintii ca ceva nu este in regula, motiv pentru care acestea devin mai severe pana in momentul in care sunt diagnosticate. De altfel, unii le descopera intamplatorii, iar altii prea tarziu.
Indiferent dacă există sau nu manifestări de vreun fel la nivelul aparatului vizual, este ideal să programezi o vizită la o clinica oftalmologie Bucuresti pentru că diagnosticarea precoce înseamnă enorm pentru sănătatea ochilor celor mici. Odată cu înaintarea în vârstă crește și acuitatea vizuală a acestora, chiar dacă la naștere au un sistem vizual imatur.
Există o perioadă binedeterminată în care e recomandat să îți duci copilul la clinică pentru un control pentru a fi identificate posibile anomalii. Diagnosticarea și tratarea lor este esențială, altfel copiii putând rămâne cu sechele ireversibile. Este vorba de vârsta de 3 ani când vederea lor este în jumătate cât a unui adult, 5 ani când este 2/3 din cea a unui adult și până la 10-12 ani când dezvoltă vederea unui adult sănătos.
Așadar, când este momentul potrivit pentru a programa o vizită la oftalmolog?
Pentru că micuții nu pot să își spună durerile, părinții sunt cei care trebuie să fie atenți la astfel de aspecte. Fie că suspectează doar, fie că sunt convinși de prezența unor probleme de vedere, aceștia trebuie să opteze pentru un consult de specialitate pentru a elimina îndoielile.
În cadrul unei clinici precum Kidoptik din București, micuții vor beneficia de servicii specializate și de primul examen oftalmologic. O diagnosticare corectă, urmată de un tratament adecvat sunt cruciale la o vârstă fragedă pentru sănătatea ochilor ca adolescent și adult.
Există și situații când problemele cu ochii sunt destul de evidente. În urma unui control amănunțit sunt frecvent identificate la copii afecțiuni precum nistagmus, glaucom infantil, cataractă infantilă, secreții sau lăcrimare în exces, strabismul.
Părinții își dau seama că ceva nu este în regulă după semne precum: ochii roșii, tendința de a apropia cărțile și caietele de ochi, de a privi foarte de aproape la TV, dureri de cap la citit sau când stă la calculator, frecarea frecventă a ochilor, o cădere a pleoapei superioare, etc.
Spre exemplu, strabismul este o boală ocupară a copilăriei destul de frecventă. Aceasta este vizilă mai ales estetic. Strabismul este de mai multe feluri: esotropia, strabismul vertical. Netratat, poate duce la ochiul leneș sau ambliopie în termeni de specialitate, afecțiuni care nu mai poate fi reversată după vârsta de 7 ani.
Bineînțeles este numai un exemplu de afecțiuni cu care copiii se pot confrunta și un motiv bine întemeiat pentru a programa o vizită în cabinetul oftalmologic pentru copii. La Kidoptik astfel de sesiuni sunt o plăcere pentru că este un cabinet special amenajat pentru a-i încuraja pe cei mici să colaboreze. Află mai multe despre astfel de servicii, dar și alte motive pentru care ar trebui să programezi o vizită la oftalmologie pentru copilul tău pe kidoptik.ro.