Premiul Wellcome – cele mai bune cărți despre sănătate din 2016

sursa imagine: bookanista.com

Premiul Wellcome recunoaște “cărțile scrise și publicate care explorează rolul medicinei în viețile și literatura noastră”.
Lista nominalizărilor cuprinde atât lucrări de ficțiune, cât și non-fictiune. Câștigătorul va primi 30.000 de lire sterline.
Juriul este format din personalități precum Joan Bakewell – jurnalist, Frances Balkwill – profesor de biologie și autorii Damian Barr, Tessa Hadley și Sathnam Sanghera.
Asadar,cărțile nominalizate pentru cea mai bună carte de sănătate din 2016 sunt:
Neurotriburi, o carte deja premiată cu premiul Samuel Johnson în 2015, este o carte scrisă de Steve Silberman și ilustrează o istorie uitată a autismului. E singura carte dintre nominalizați care a  apărut și in limba romană. O recenzie exhaustivă în 5 părți a acestei cărți puteți citi pe lapunkt.ro. Cred că va fi prima carte pe care o vom comanda!
The Outrun, de Amy Liptrot: este o memorie despre lupta ei cu alcoolul și recuperarea de pe insula Orkney.
The Last act of Love, un best-seller scris de CathyRentzenbrink în care își povestește viața de după accidentul înfiorător al fratelui ei, accident ce l’a lăsat într-o comă de 8 ani.
Playthings, un roman bazat pe întâmplări reale scris de AlexPheby
In Signs of Lost Children, Sarah Moss spune povestea unui pionier medical.
It’s all in your head, scrisă de neurologul Suzanne O’Sullivan, este o incursiune în bolile psihosomatice.
Pe 25 aprilie a fost anunțat câștigătorul: ”It’s all in your head”, de Suzanne O’Sullivan. Așa cum spune și descrierea de pe site-ul oficial al concursului, ”Este doar în capul tău” (n.tr) este prima carte scrisă de O’Sullivan și se concentrează asupra bolilor invalidante care nu au o explicație medicală.

Cu toții răspundem în mod fizic la emoție – de la roșire și zâmbet la palpitații și dureri de stomac – totuși, câteodată aceste expresii pot fi extrem de devastatoare, cauzând convulsii, paralizie și chiar orbire, iar stigma asociată acestui diagnostic este profundă

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept