Ce este apiterapia şi care sunt beneficiile ei pentru sănătate?

sursa imagine: keepingbee.org
0

Apiterapia, sau terapia cu venin de albine este veche de mii de ani, menţionată încă din atichitate în scrierile medicale egiptene şi greceşti. Tehnica este astăzi utilizată pe scară largă în Europa, Asia şi America de Sud.
Tratamentul se crede că iniţial a început după ce apicultorii, care au fost înţepaţi de multe ori, au observat că durerile de artrită au fost ameliorate sau chiar au dispărut.
Dr. Christopher Kim, director la Monmouth Pain Institute in Red Bank, statul New Jersey, care practică tratamentul cu apiterapie, a publicat cu mai mulţi ani în urmă în revista medicală Germa­nă Rheumatologie un studiu efectuat pe o perioadă de doi ani la care au participat 108 pacienţi cu reumatism şi osteoartrită. Aceşti pacienţi nu au răspuns la trata­mentele convenţionale, însă au arătat semne pozitive în urma apiterapiei. începând cu injecţii de două ori pe săptămână, dr. Kim a crescut treptat numărul de doze până când pacienţii au raportat îmbunătăţiri semnificative. In medie, majoritatea pacienţilor au prezentat o ameliorare a durerilor după 12 injecţii.
Recent, în USA, tot mai mult interes pentru apiterapie este manifestat, iar cercetătorii de la Georgetown University din Washington, DC, au început un studiu de un an cu venin de albine pentru tratamentul sclerozelor multiple – o maladie cronică progresivă, care se manisfestă prin tulburări neurologice.
Peste 40 de ingrediente au fost identificate în veninul de albine, printre care Mellitin, un agent anti-inflamator care este de o sută de ori mai puternic decât cortizonul. Veninul de albine conţine, de asemenea, o substanţă cunoscută sub numele de Adolapin, care are calităţi anti- inflamatoare şi blochează durerea.
Medicii sunt de părere că toate ingredientele din veninul de albine lucrează împreună pentru a ajuta organismul să stimuleze substanţe naturale care ajută la vindecarea şi propria apărare a corpului.Veninul de albine are, de asemenea, calitatea de a creşte circulaţia sângelui şi de a reduce inflamaţia din organism.
Prudenţa este însă recomandată, deoarece aproximativ cinci la sută din populaţie este alergică la veninul de albine, înainte de a încerca apiterapia, pacienţii trebuie testaţi pentru alergii.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept