Recomandari

Cum să slăbiți fără dietă: opt reguli de bază!

Când vine vorba de slăbit și de pierderea excesului de grăsime, majoritatea oamenilor apelează la diferite diete. Cu toate acestea, în timp ce mâncatul mai puțin vă poate ajuta să obțineți un corp suplu, mulți oameni consideră că e dificil de ținut o dietă și de monitorizat caloriile, renunțând la dietă înainte de termen. Din fericire, există diverse modalități dovedite de a pierde în greutate fără a ține o dietă, dar trebuie să faceți câteva modificări în stilul de viață.

Opt trucuri de a slăbi fără dietă

Cu toate acestea, în loc să reduceți consumul de mâncare și să vă ocupați de problemele mentale ale dietei, puteți pierde în greutate crescând activitatea, schimbând orele în care mâncați sau chiar folosind anumite trucuri pentru a vă stimula metabolismul. Folosirea împreună a acestor trucuri poate duce la o pierdere semnificativă în greutate. Iată 8 moduri dovedite de a pierde în greutate fără a ține o dietă.

1. Faceți cardio dimineața înainte de a mânca

Exercițiile cardiovasculare, cum ar fi alergarea, ciclismul sau urcatul scărilor pot face minuni pentru arderea caloriilor și reducerea grăsimii corporale. Și în timp ce cei care evită dieta probabil că nu vor să înceapă rutine de exerciții riguroase, poți obține rezultate uimitoare făcând antrenamente cardio scurte înainte de a mânca.

Un studiu din British Journal of Nutrition a constatat că cei care au făcut cardio dimineața, pe stomacul gol, au ars cu 20% mai multe grăsimi decât cei care au mâncat în prealabil. Acest lucru se datorează faptului că atunci când corpul este într-o stare de post, arde grăsimile pentru energie în loc de carbohidrați. Ca atare, antrenamentul pentru doar 20 de minute în fiecare dimineață poate face minuni.

2. Dormiți mai mult

Chiar dacă nu sunteți un fan al reducerii aportului de calorii sau al creșterii activității fizice, puteți pierde multe kilograme pur și simplu lucrând la programul de somn. Dormitul mai puțin vă poate face să vă simțiți mai obosiți pe parcursul zilei, dar asta va duce la creșterea în greutate. În schimb dacă dormiți peste 8 ore pe noapte, veți pierde din surplusul de kilograme.

Un studiu din 2010 din revista Annals of Internal Medicine a constatat că doar trei ore suplimentare de somn au dus la arderea de până la 400 de calorii pe noapte. În plus, subiecții care au dormit 8,5 ore pe noapte au pierdut cu 60% mai multe kilograme față de cei ce au dormit doar 5,5 ore.

3. Beți mai multă apă

Un alt mod dovedit de a pierde în greutate, care nu implică o dietă strictă, este pur și simplu să beți mai multă apă. Unii oameni își fac griji dacă beau prea multă apă, deoarece greutatea suplimentară a apei poate crește numărul de pe cântar. Cu toate acestea, această creștere în greutate este doar temporară și în cele din urmă veți arde mult mai multe grăsimi.

Mai mult, un studiu din 2013 din Journal of Clinical and Diagnostic Research a constatat că fetele care au băut 500 ml de apă înainte de fiecare masă au pierdut mai mult în greutate și și-au redus indicele de masă corporală fără alte modificări ale dietei. Ca atare, ar trebui să încercați să beți o jumătate de litru de apă înainte de fiecare masă pentru a vă stimula metabolismul și a reduce foamea.

4. Consumați mai multe proteine

Creșterea aportului de proteine ​​este una dintre cele mai bune modalități de a vă stimula metabolismul și de a pierde mai mult în greutate. Un studiu din 2008 din American Journal of Clinical Nutrition a constatat că proteinele cresc senzația de sațietate, reduc senzația de foame și, în mod natural, vă ajută să mănâncați mai puține calorii. De asemenea, este grozav a crește masa musculară, ceea ce va duce la o pierdere mai mare de grăsime.

Din fericire, nu trebuie să vă schimbați întreaga dietă pentru a obține mai multe proteine. Mulți oameni văd efecte pozitive pur și simplu prin consumul de câteva shake-uri de proteine ​​în fiecare zi. Cu toate acestea, poate doriți să vă îmbunătățiți rezultatele mâncând un mic dejun bogat în proteine, pentru a vă porni metabolismul și pentru a vă simți mai energici.

5. Încercați postul intermitent

Dieta nu este singura modalitate de a arde grăsimile suplimentare. Interesant este că puteți consuma o mulțime de calorii în fiecare zi, dar totuși reușești să slăbești atâta timp cât mâncați doar mesele zilnice într-o fereastră scurtă. Acest lucru este cunoscut sub numele de post intermitent și mulți sportivi apelează la acest truc.

Postul intermitent implică, în general, să luați toate mesele zilnice într-o fereastră de 8 ore și să postați restul de 16 ore înainte de a mânca din nou. Când corpul este într-o stare de post, va apela la depozitele de grăsime pentru energie, ceea ce duce la scăderea masei de grăsimi și, în cele din urmă, la pierderea în greutate. Cu toate acestea, va trebui totuși să evitați să mâncați în exces în timpul celor opt ore.

6. Evitați stresul și anxietatea

Stresul zilnic și nivelurile ridicate de anxietate pot fi incredibil de contraproductive pentru cei care doresc să slăbească. Stresul și anxietatea ridică nivelul de cortizol, ceea ce induce foamea și pofta de mâncare. Acest lucru poate duce rapid la supraalimentarea dacă nu sunteți atenți.

Din fericire, există diferite moduri naturale de a vă gestiona nivelul de stres și anxietate. Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a reduce stresul, în timp ce slăbiți. Cele 8 ore de somn în fiecare noapte vă ajută, de asemenea, în mod semnificativ. De asemenea, ar trebui să evitați factorii de stres zilnic. De exemplu, dacă vi se pare stresant naveta zilnică către muncă, încearcați să mergeți pe jos sau cu bicicleta.

7. Ridicați greutăți în mod regulat

Dacă nu sunteți fani ai dietelor, una dintre cele mai bune modalități de a vă ține kilogramele sub control este aceea de a face antrenament de rezistență. Antrenamentul cu greutăți mari nu numai că vă ajută să ardeți calorii, dar vă poate ajuta și să vă definiți masa musculară și să creșteți mușchii. Pentru fiecare kilogram în plus de mușchi pe care îl câștigați, corpul va arde mai multe calorii chiar și atunci când se odihnește.

Are și alte beneficii. De exemplu, atunci când ridicați greutăți, alimentele pe care le consumi vor fi destinate reparației și reconstruirii corpului, ceea ce înseamnă că puteți câștiga mușchi în timp ce pierdeți din grăsime. În multe cazuri, cei care ridică greutăți chiar descoperă că pot mânca mai mult decât ar face de obicei, menținându-se sau chiar scăzând în greutate.

8. Creșteți-vă nivelul de vitamina D

În timp ce diverse vitamine și minerale vă ajută să vă mențineți corpul sub control și potențial să stimuleze pierderea în greutate, vitamina D este probabil cea mai importantă. Mulți oameni suferă de deficiențe de vitamina D, care pot duce adesea la sindrom metabolic, depresie și anxietate, toate acestea contribuind la creșterea în greutate.

Este, de asemenea, surprinzător de ușor să vă creșteți nivelul de vitamina D. Petrecerea a 30 de minute la soare în fiecare zi vă poate ajuta să vă creșteți în mod natural nivelul de vitamina D. Anumite băuturi, cum ar fi sucul de portocale, sunt, de asemenea, bogate în vitamina D. Puteți lua și suplimente de vitamina D pentru a vă menține nivelul ridicat de vitamina D.

Concluzie

În timp ce cea mai rapidă și eficientă modalitate de a pierde în greutate este să combinați o dietă sănătoasă cu o rutină bună de exerciții fizice, puteți încerca și aceste opțiuni eficiente care nu implică o dietă. Indiferent dacă preferați să postați intermitent în fiecare zi, să beți mai multă apă sau pur și simplu să dormiți mai mult, toate aceste lucruri pot contribui la pierderea în greutate.

Desigur, pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să încercați împreună cât mai multe dintre aceste sfaturi. Destul de curând, vei observa că vă este mult mai ușor să slăbiți. Acestea fiind spuse, rețineți că, probabil, vă veți îngrășa în continuare dacă mâncați în exces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button