Noutăți

Vaccinul împotriva cancerului intră în faza de testare, în Marea Britanie!

Guvernul Marii Britanii a semnat un acord cu dezvoltatorul de vaccinuri BioNTech (unul dintre producătorii de vaccinuri pentru COVID-19) pentru a trata până la 10.000 de pacienți cu cancer. NHS, serviciul universal de asistență medicală din Marea Britanie, va începe testele cu un vaccin împotriva cancerului, având în plan să trateze până la 10.000 de pacienți, până în 2030.

În timp ce gigantul farmaceutic german a început deja să testeze vaccinuri personalizate împotriva cancerului, în Marea Britanie, se așteaptă ca majoritatea pacienților să fie înrolați începând cu 2026, informează euronews.com.

„Cu primii pacienți care vor participa la studiile de vaccin în această toamnă, sperăm să găsim o modalitate de a vaccina oamenii împotriva diferitelor variante de cancere și de a le îmbunătăți șansele de supraviețuire”, a declarat Amanda Pritchard, directorul executiv al NHS, într-o declarație guvernamentală.

În plus, NHS și partenerul său Genomics England au înființat o platformă de lansare a vaccinului împotriva cancerului pentru a crea o bază de date cu pacienții care ar putea lua parte la studiu, menită să „ajute ca tratamente de primă linie sau după intervenții chirurgicale sau chimioterapice sau pentru pacienții care nu răspund bine la terapiile stabilite”.

Potrivit declarației, instituția va oferi detalii echipelor clinice și pacienților, iar celor care doresc să participe la studiile relevante li se va cere consimțământul pentru a fi luați în considerare. Se fac și teste ănainte pentru a se stabili dacă sunt eligibili!

Spre deosebire de vaccinurile profilactice, care sunt cu titlu de prevenție și administrate persoanelor sănătoase, vaccinurile personalizate împotriva cancerului sunt „terapeutice”, adică sunt administrate pacienților cu cancer. Sunt imunoterapii bazate pe ARNm, ceea ce înseamnă că activează sistemul imunitar al pacientului pentru a recunoaște și elimina celulele canceroase. Vaccinurile personalizate împotriva cancerului pot fi personalizate pentru o persoană și cancerul acestuia, pe baza secvenței genomice a probei tumorale a pacientului. Dar tratamentul poate viza și anomalii comune în diferite tipuri de cancer.

BioNtech va înființa laboratoare în Cambridge, Marea Britanie, pentru a sprijini dezvoltarea și fabricarea de vaccinuri și intenționează să înceapă noi studii clinice pentru a face posibile noi vaccinuri pe alte tipologii de cancer. Dacă sunt dezvoltate cu succes, vaccinurile ar putea deveni parte a îngrijirii standard pentru pacienții cu cancer în stadiu incipient și în stadiu avansat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button