Recomandari

Tipuri de rame pentru ochelari și cum să alegi modelul care ți se potrivește

Ai nevoie de ochelari de vedere în Târgoviște? Nu știi pentru ce lentile să optezi? Este adevărat, să alegi ramele pentru ochelarii de vedere poate părea o sarcină descurajantă. Există însă câteva modalități simple de a determina ce rame ți s-ar potrivi cel mai bine, punându-ți mai bine în evidență stilul și personalitatea. Iată cum poți să selectezi rama de care ai nevoie:

Pasul 1: Identifică forma feței

Identificarea formei feței reprezintă un bun punct de plecare atunci când este vorba despre alegerea ramei. Pentru fiecare formă a feței, există rame complementare care te pot ajuta să echilibrezi look-ul. Anumite rame pot accentua sau chiar subția unele trăsături. Dacă ai o față ovală, vei arăta uimitor cu majoritatea ramelor. O față în formă de inimă va arăta foarte bine cu rame rotunde care sunt mai groase în partea de sus, pentru a echilibra o bărbie mică.

Pasul 2: Alege culori care sunt în completarea tonului pielii

Următorul pas pentru a determina cum să alegi ramele de ochelari este să alegi culori care îți completează tonul pielii. Găsirea culorilor care coincid cu tonul pielii tale nu trebuie să fie dificilă. Dacă ai un ton de piele de culoare rece, optează pentru nuanțe de negru, gri și albastru. Dacă tonul pielii tale este cald, poți beneficia de culori calde (bronz, roz și roșu). Gândește-te la culoarea hainelor în care te simți cel mai confortabil. Aceeași regulă este valabilă și pentru ramele de ochelari. Odată ce știi ce culori se potrivesc pielii tale, selectarea ramei poate fi simplă.

Pasul 3: Ia în considerare stilul tău de viață

Fiecare dintre noi își petrece zilele în mod diferit, motiv pentru care trebuie să înțelegi stilul tău de viață înainte de a lua o decizie privind ramele ochelarilor. Unul dintre cele mai importante aspecte este să te asiguri că ramele  stau bine și confortabil pe nas. Dacă faci exerciții fizice des, ramele confortabile și rezistente sunt o necesitate. Dacă dorești să arăți bine la o întâlnire de afaceri importantă, poți opta pentru rame elegante.

Pasul 4: Etalează-ți personalitatea

Ramele reprezintă o modalitate perfectă de a arăta cine ești și care este personalitatea ta. Poți găsi formele, culorile sau modelele perfecte, dar acestea nu înseamnă nimic dacă nu simți că ramele respective chiar te reprezintă.

Ce spun ochelarii tăi despre tine?

Așadar, este indicat să găsești ramele de ochelari potrivite, care se potrivesc cu personalitatea și stilul tău de viață. De aceea este important să iei în considerare diferitele aspecte ale vieții tale:

 • rame de ochelari pentru oameni de facaeri: pentru a contribui la insuflarea încrederii în rândul unei mari varietăți de clienți și colegi de afaceri, este mai bine să rămâi la forme de rame și culori conservatoare: forme clasice (cum ar fi ovale, dreptunghiuri și migdale), culori tradiționale (auriu, argintiu, maro, gri și negru), ramele din plastic (fără culori strălucitoare sau forme neobișnuite). Materialele pentru rame din titan sau din oțel inoxidabil sunt alegeri bune.
 • rame de ochelari pentru persoanele care doresc să fie la modă: ramele multicolore pot fi o opțiune, la fel și modelele de rame retro sau vintage. Versiunile actualizate ale formelor clasice de rame cu culori, materiale și finisaje proaspete nu par să se demodeze niciodată.
 • rame pentru seniori: formele dreptunghiulare pentru bărbați și formele cat-eye pentru femei sunt alegeri bune de luat în considerare. În general, evită ramele cu un finisaj mat în gri, negru sau alte culori închise.
 • rame pentru părinți ocupați: pentru mamele și tații ocupați, care nu au timp sau înclinație să urmărească ultimele tendințe în materie de modă, o pereche de ochelari de bază, dar elegantă, este adesea cea mai bună alegere pentru majoritatea ocaziilor. Ramele cu forme ovale și dreptunghiulare sunt foarte apreciate și încă arată foarte bine.

Câteva note despre lentilele ochelarilor de vedere

Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere în ceea ce privește lentilele:

 • alege întotdeauna un strat anti-reflexie, fiindcă elimină reflexiile enervante, îmbunătățește vederea pe timp de noapte și permite o vedere mai clară.
 • pentru lentile mai subțiri, mai ușoare și mai atrăgătoare, alege-le pe cele din policarbonat sau din plastic, cu un design asferic. Lentilele din policarbonat sunt, de asemenea, cea mai bună alegere pentru ochelarii de sport și ochelarii de siguranță, deoarece sunt mult mai ușoare și mai rezistente la impact decât lentilele din alte materiale.
 • lentilele fotocromatice care se întunecă automat în lumina soarelui sunt o alegere excelentă dacă petreci timp în aer liber și nu dorești să porți mereu cu tine ochelarii de soare.
 • dacă ai peste 40 de ani, uită de lentile bifocale sau trifocale și optează pentru lentilele progresive fără linii, care oferă o vedere clară la toate distanțele și conferă un aspect cu mult mai tineresc.

În cele din urmă, acceptă faptul că ai multe opțiuni în materie de ochelari de vedere. Programează-te la un consult optometric gratuit în Târgoviște și încearcă mai multe modele de rame până te hotărăști la cea care într-adevăr ți se potrivește.

Să știi cum să selectezi ramele pentru ochelarii tăi nu trebuie să fie descurajant sau înfricoșător. Poate fi distractiv și va pune în evidență cine sunteți ca persoană. Iată cum poți selecta rama de ochelari perfectă pentru tine:

 • identifică forma feței;
 • alege culoarea care îți completează tonul pielii;
 • ia în considerare stilul tău de viață;
 • nu te sfii să-ți scoți în evidență personalitatea.

Acești patru pași simpli despre cum să alegi ramele de ochelari vor face ca găsirea ramei perfecte pentru fața ta să fie foarte simplă.

(Sursa foto: Shutterstock)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button