Noutăți

”Să vizităm medicul de rutină, nu doar la nevoie” – revista InfoLife, noiembrie 2016

Editorialul noului număr al revistei gratuite InfoLife, oferită de MedLife, poartă titlul ”Să vizităm medicul de rutină, nu doar la nevoie” – Ana-Maria Niță.

În ziua de astăzi, mergem la medic mai mult pentru a ne fi prescrise rețete de medicamente ori pentru a fi tratați propriu-zis. Însă adevărul este că medicina înseamnă în primul rând păstrarea stării de bine și prevenirea îmbolnăvirii și de-abia în al doilea rând tratarea bolilor. În România, stăm prost la capitolul prevenție: atât din punctul de vedere al programelor naționale, cât și din punctul de vedere al culturii personale.
Cei mai mulți dintre români merg la doctor doar atunci când se confruntă cu simptome care dau disconfort ori durere. Și, din păcate, după cum se știe – din statisticile privind cancerul de col uterin ori cancerul de sân, de exemplu –, în destul de multe cazuri ajung târziu sau prea târziu. Prin realizarea periodică a unor analize și a unor investigații medicale relativ simple, precum: analizele de sânge standard, testul Papanicolau, screeningul mamar prin ecografie, respectiv mamografie, electrocardiograma, împreună cu consultațiile de specialitate, ne oferim mai multe șanse de viață bună și de durată.
Desigur, poate fi nevoie ca rezultatele investigațiilor să fie dublate și de măsuri prin care să ne ajustăm stilul de viață, dar gândiți-vă ce mare avantaj este să știm deja ce avem de făcut. Până la urmă, sănătatea este un dar prețios, dar, în egală măsură, este și o responsabilitate a noastră. Chiar studiile au confirmat-o: suntem ceea ce suntem doar în proporție de o treime expresie genetică, restul fiind rezultatul propriei noastre măiestrii în a ne trăi viața.
Lectură plăcută!

Din revistă mai puteți lectura următoarele:

  • ”De când am slăbit, simt că îmi recapăt viața” – Povestea Ta.
  • „Simt admirație față de felul cum a fost făcută femeia de Dumnezeu” interviu cu dr. Răzvan-Florin Rădulescu-Botică, medic primar obstetrică-ginecologie
  • PREVENȚIA – cel mai bun tratament pentru sănătate
  • Celulele stem, garanția sănătății – Dosar Medical

DESCARCĂ GRATUIT NUMĂRUL 74 AL REVISTEI INFOLIFE
Notă: NU există nicio afiliație financiară între sursa menționată și eSănătos.info.

Back to top button