Boli și afecțiuni

Recunoaște semnele unui Accident Vascular Cerebral.

Neurochirurgii susțin că dacă reușesc să opereze un pacient care a suferit un Accident Vascular Cerebral în mai puțin de 3 ore de la producerea lui, există șanse ca el să se recupereze aproape complet.

Dar nu toată lumea reușește să își dea seama imediat dacă persoana de lângă el are un AVC și să ceară îmediat ajutor. De aceea fiecare dintre noi are nevoie de un minim de educație medicală. Medicii nu sunt zgârciți să țină informația doar pentru ei. Chiar încurajează informarea medicală din surse de calitate.

Cei de la Bright Side au realizat un videoclip excepțional și simplu de înțeles despre cum putem recunoaște semnele unui Accident Vascular Cerebral:

Cei patru pași pe care trebuie să-i parcurgi pentru a determina dacă cineva dă semne de un Accident Vascular Cerebral sunt:

  1. Cere-i să zâmbească!
  2. Cere-i să spună o propoziție simplă (de exemplu, ”Vremea e frumoasă astăzi”)!
  3. Cere-i să ridice ambele brațe!
  4. Cere-i să scoată limba!

Dacă persoana nu poate executa cel puțin una din cererile de mai sus, apelează serviciul de urgențe (112).
Un cardiolog spunea că dacă oricine citește aceste informații le distribuie la 10 din prietenii lui, cel puțin o viață va fi salvată!

One Comment

  1. Nu neurochirurgii se ocupa de accidente vasculare cerebrale, ci neurologii, ele nu se ‘opereaza’, sunt tratate medicamentos sau endovascular si nu e vorba de trei ore, ci 4,5 sau chiar 6. Fact check?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button