Noutăți

Cinci beneficii ale zăpezii pentru sănătatea noastră!

Iarna nu este anotimpul preferat al oamenilor prin prisma temperaturilor scăzute și a vremii bacoviene. În sezonul rece, de cele mai multe ori vă confruntați cu ninsori abundente, vânt puternic și ger năprasnic. Pe lângă condițiile meteo nefavorabile, sunteți nevoiți să vă îmbrăcăți mai gros pentru a face față temperaturilor scăzute.

O altă neplăcere e dată de gheața căzută pe carosabil sau pe trotuar, iarna fiind și anotimpul în care sunteți predispuși la accidentări, în special ale membrelor. Nici zăpada nu este un motiv de bucurie atunci când trebuie îndepărtată din fața casei, de pe mașină, de pe trotuar sau drum. Nu e de mirare faptul că majoritatea oamenilor aleg să petreacă mai mult timp în casă în sezonul de iarnă.

Beneficii ale zăpezii

Și totuși există câteva beneficii foarte importante pe care zăpadă le are asupra sănătății fizice și mintale. În loc să vă baricadați în locuință, poate ar fi bine să petreceți mai mult timp afară, chiar și în sezonul rece.

Zăpada vă antrează

Zăpada are un efect benefic chiar și pentru cei mai sedentari dintre noi. Mersul prin zăpadă vă antrenează și vă menține corpul în formă. Este un exercițiu ce solicită toate grupele de mușchi, antrenează inima și nici măcar nu trebuie să mergeți la sală. Așadar, nu vă mai temeți de zăpadă și bucurați-vă de ea. Alergați prin zăpadă, faceți oameni de zăpadă sau puteți chiar ajuta la deszăpezire. Cu siguranță o să vă simțiți mai bine după un asemenea exercițiu de mișcare.

Însă nu neglijați temperaturile scăzute și mereu să fiți îmbrăcați corespunzător, iar în picioare să aveți încălțăminte adecvată iernii. Alegeți haine din bumbac sau fibră care să preia transpirați, în timp ce păstrează căldura și vă asigură mobilitatea necesară.

Zăpada vă facilitează somnul

În sezonul de iarnă, în teorie, vă puteți odihni mai mult. În zilele cu ger și ninsoare abundentă, puteți sta în casă, vă ghemuiți în pat și chiar puteți să vă odihniți mai mult. Cu atât mai mult, după o plimbare prin zăpadă merge un somn odihnitor. Cu siguranță o să vă simțim mai energici.

Zăpada vă ajută să petreceți mai mult timp cu familia

Zăpada reprezintă un motiv de bucurie pentru cei mici, care vor să se bucurea de ea prin cele mai interesante și inedite jocuri. De la clasica îmbulgăreală, copiii doresc să se dea cu sania, să facă oameni de zăpadă, să se tăvălească în zăpadă, iar cei mai experimentați aleg pârtiile pentru a schia sau pentru a practica alte sporturi de iarnă. Cu siguranță aceste acțiuni pot fi făcute alături de familie. Adună-i pe toți afară la a practica diferite jocuri în zăpadă. Veți obține amintiri frumoase, de neuitat.

Zăpada ameliorează durerile

Așa cum spuneam mai sus, zăpada poate avea numeroase beneficii asupra organismului, inclusiv poate duce la ameliorarea durerilor. Se știe că durerile pot fi ameliorate cu comprese reci, însă iarna vă puteți bucura de un mediu rece. Un studiu arată că, în sezonul rece, sângele își mărește nivelul de norepinefrină, o substanță produsă de organism care contribuie la reducerea durerilor.

Zăpada influențează nivelul de energie

S-a demonstrat că expunerea la temperaturi scăzute crește nivelul de energie, chiar și pentru perioade scurte de timp. Chiar și după o simplă plimbare prin ger, o să vă simțiți mai energeci.

Concluzie

În concluzie, iarna poate fi un anotimp benefic pentru sănătatea voastră. Bucurați-vă de zăpadă și jucați-vă afară alături de cei mici, petreceți mai mult timp cu familia, relaxați-vă la gura șeminelui în zilele cu ninsori abundente. Chiar și o simplă plimbare prin zăpadă vă poate aduce un tonus mai bun, mai multă energie și vă ține în formă. Zăpada, gerul, iarna în ansamblu vă poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mintală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button