Alimentație

Apa ionizată: Tot ce trebuie să știi

Avantajele apei ionizate, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, au făcut din ea un subiect de actualitate în ultimii ani. Ionii de hidrogen și de oxigen sunt separați din apă în timpul procesului de ionizare a apei, producând o apă cu un conținut ridicat de ioni de hidrogen și cu efecte antiinflamatorii și antioxidante. Și totuși, cum funcționează apa Kangen și de ce este atât de benefică pentru organism? Rămâi pe această pagină și află toate detaliile esențiale pe care trebuie să le cunoști despre apa ionizată.

Când și cum a apărut apa ionizată?

Încă din anii 1950, când oamenii de știință au început să analizeze avantajele acestei metode. Dr. Warburg, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, a investigat pentru prima dată avantajele apei ionizate. Acesta a descoperit că celulele canceroase au un pH diferit față de cel al celulelor sănătoase.

Cercetătorii au continuat să analizeze avantajele apei ionizate între anii 1960 și 1970, iar în Japonia au început să fie create echipamente rezidențiale de ionizare a apei. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că apa ionizată poate ajuta în cazul simptomelor artritei și poate îmbunătăți calitatea solului pentru grădinărit.

Consumul de apă ionizată a început să crească în Statele Unite și în alte națiuni începând cu anii 1980, iar studiile privind avantajele sale pentru sănătate s-au desfășurat în continuare. Apa ionizată este acum oferită într-o varietate de produse. Sunt comercializate inclusiv filtre de apă ionizantă, aparate de uz casnic ionizante și chiar alimente și băuturi ionizate.

false

Cum funcționează?

Ionizarea, o metodă de purificare a apei care presupune eliminarea ionilor de hidrogen și oxigen din apă, produce apă ionizată. Avantajele acestei tehnici de filtrare a apei pentru mediu și sănătate au făcut ca ea să devină din ce în ce mai populară în ultimii ani.

Membranele de electroliză sunt utilizate în procesul de ionizare a apei pentru a elimina ionii de hidrogen și oxigen. Ionii de hidrogen, care au calități antioxidante și antiinflamatorii și care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la îmbunătățirea sistemului imunitar, sunt abundenți în apa ionizată rezultată.

Această apă poate ajuta, de asemenea, la detoxifiere, prin eliminarea metalelor grele și a poluanților din organism. În plus, aceasta contribuie la menținerea unui pH optim al corpului și poate ajuta în cazul simptomelor artritei.

Totodată, apa ionizată are avantajul de a fi potrivită pentru grădinărit și irigarea plantelor, deoarece ionii de hidrogen pot îmbunătăți calitatea solului și creșterea plantelor.

Poate fi, în general, o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească sănătatea și să aibă o contribuție pozitivă față de mediu. Este esențial să obțineți apă ionizată din surse demne de încredere, cum ar fi apa Kangen, și să confirmați cu un tehnician experimentat că echipamentul de ionizare selectat este adecvat și sigur pentru utilizare.

clear glass measuring cup on white table

Riscuri și beneficii ale apei Ionizate

Presupunerea că apa ionizată este medicinală, reparatoare și capabilă să promoveze o sănătate optimă pare să se bazeze pe ideea că proprietățile acide ale corpului și ale sângelui sunt cauza problemelor de sănătate și trebuie neutralizate. Prin urmare, creșterea nivelului de alcalinitate din organism va fi benefică pentru sănătatea dumneavoastră. Apa ionizată are patru minerale principale, care contribuie toate la avantajele sale remarcabile pentru sănătate. Mai jos sunt câteva exemple:

  • Calciu: Calciul este important pentru menținerea sănătății oaselor, precum și a mușchilor, nervilor și inimii în organism.
  • Magneziu: Ajută organismul să transforme alimentele în energie și este necesar pentru peste 300 de procese metabolice.
  • Sodiu: Susține funcția nervoasă și musculară, menține stabilă tensiunea arterială și volumul sanguin și ajută la capacitatea organismului de a regla glicemia (diabet).
  • Potasiu: este un electrolit important pentru digestie și funcția musculară.

Potrivit experților medicali, tumorile sunt acide, iar această aciditate poate favoriza dezvoltarea și supraviețuirea tumorilor în contextul tratamentului cancerului. Pentru a preveni sau a trata celulele canceroase, aceștia susțin că un consum de alimente alcaline sau consumul de apă alcalină în locul apei convenționale poate avea un impact benefic.

Un nivel ridicat de alcalinitate în organism a fost legat de probleme gastrointestinale și iritații ale pielii, care sunt unele dintre efectele adverse și riscurile consumului de apă alcalină.

În plus, echilibrul normal al pH-ului organismului s-ar putea schimba, ceea ce ar provoca o afecțiune numită alcaloză metabolică. Din cauza acestei afecțiuni, oamenii pot simți greață, vărsături, tremurături ale mâinilor, confuzie și contracții musculare.

Consumul de apă alcalină în timp ce mâncați nu este o idee bună. Pentru că apa alcalină va inhiba acidul natural al stomacului, care este necesar pentru o digestie corectă. Ca urmare, ar trebui să o beți cu o oră și jumătate până la două ore înainte și după mese.

Concluzie

În concluzie, apa ionizată este o opțiune bună pentru persoanele care doresc să contribuie la îmbunătățirea propriei sănătăți și, în același timp, să aibă un efect benefic asupra mediului înconjurător. Apa ionizată are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv, dar fără a se limita la ameliorarea simptomelor artritei, detoxifierea organismului și menținerea unui echilibru al pH-ului. Aceste beneficii au fost stabilite pe scară largă și au fost dovedite prin intermediul cercetărilor științifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button