Comanda online medicamentele veterinare de care ai nevoie
În lumea tot mai aglomerată in care traim astăzi, achizitiile din magazinele de pe internet pare o idee excelenta, in orice domeniu. Tot astfel, cumpărarea online a medicamentelor pentru animalele de companie poate fi o modalitate convenabilă de a economisi timp – lucru permis de altfel in Romania si in Uniunea Europeana. Uneori, însă, vânzătorii online fac oferte care sunt pur și simplu prea bune pentru a fi adevărate, iar acest lucru poate fi un semnal de avertizare periculos.
Deși pot oferi avantaje excelente, cum ar fi prețuri incredibil de mici, farmaciile veterinare online (din tara sau de peste granite) care nu au intrat in legitimitate pot pune sănătatea animalului tau în pericol prin distribuirea de medicamente contrafăcute care conțin ingrediente dăunătoare, ce pot provoca efecte secundare periculoase sau pur și simplu conțin prea mult sau prea puțin din ingredientul activ necesar pentru tratarea starii de care sufera animalului de companie.
Mai mult decat atat, aceste magazine veterinare pot stoca medicamentele în mod necorespunzător, ceea ce poate face ca un medicament fabricat corespunzător să devină ineficient în tratarea afecțiunii pe care a fost intenționat să o vindece sau să o controleze. Deci, cum cumpărați în siguranță medicamente online și evitați să puneți în pericol sănătatea animalului de companie prin produse neaprobate sau contrafăcute? Am adunat aici câteva sfaturi rapide:
- Asigura-te ca farmacia veterinara online de unde comanzi are sediul in Romania
Este bine sa ii verifici adresa (sa fie clara, sa aiba si datele firmei), sa stii ca poti obtine consultanta online/telefonica necesara si sa ai garantia ca se supune normele/regulilor din tara noastra.
- Oferte prea greu de crezut? Verifica mai atent
Daca este vorba de o afacere credibila, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Atunci ai de-a face cu marfa de calitate, autentica si mai ales “sigura” pentru cainele ori pisica ta. Daca preturile par mult prea mici, urmareste si imaginea respectivei farmacii in mediul online, pe social media, vezi daca are recenzii etc.
- Vorbiti cu veterinarul
Sa nu vă diagnosticați niciodată animalul, mai ales cu doctor …”Google”! Chiar dacă știți fără îndoială care este problema, este totusi bine să vă consultați cu medicul, deoarece acesta ar putea să vă recomande o formă alternativă de tratament sau să vă ofere motive pentru care anumite medicamente nu sunt cele mai bune pentru cainele/ pisica detinuta.
- Documenteaza-te legat de pericolele medicamentelor falsificate
Acestea pot sa contina ingrediente de calitate slaba, ori in doze incorecte; sa fie etichetate gresit (privind sursa sau identitatea lor); sa aiba ambalaje false, ingrediente gresite etc. Astfel, ele nu vor functiona sau pot fi chiar daunatoare – boala ramane netratata sau se inrautateste, apar efecte secundare, apar interactiuni periculoase cu alte medicamente administrate in acest timp.
Spor la cumparaturi si multa sanatate!