Știri

Franța interzice fumatul pe plajă!

Franța urmează să interzică fumatul pe toate plajele, precum și în parcurile publice, în păduri și în apropierea școlilor, după ce Emmanuel Macron a promis că va crea „prima generație fără tutun” până în 2032, informează The Guardian.

„De acum înainte, zonele cu fumatul interzis vor fi norma”, a spus ministrul Sănătăţii, Aurélien Rousseau. Există deja 7.200 de zone fără tutun în Franța – inclusiv la Nisa, pe Riviera Franceză, care a fost prima care a stabilit o plajă fără țigări în 2012, cu aprobarea Ligii Franței împotriva Cancerului.

Guvernul a spus că, în loc ca zonele fără fumat să fie decise de către autoritățile locale individuale, guvernul central va introduce o interdicție la nivel național. „Acum ne schimbăm responsabilitatea și stabilim un principiu care va deveni o regulă”, a spus Rousseau.

Taxele pe țigări vor fi majorate, cu un pachet de 20, la un preț acum de aproximativ 11 EUR, crescând la 12 EUR până în 2025 și la 13 EUR în anul următor.

Guvernul dorește, de asemenea, să interzică țigările electronice de unică folosință despre care Rousseau spunea că sunt populare în rândul tinerilor, dar care au avut un impact puternic asupra sănătății și mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button