Noutăți

Obezitatea poate provoca mai multe cazuri de cancer decât fumatul

  • Obezitatea nu doar că este cauza principală a 13 tipuri de cancer, dar provoacă mai multe cazuri de anumite forme de cancer decât tutunul, potrivit raportului organizaţiei britanice Cancer Research UK, raportul fiind de doi la unu.
  • În România se înregistrează aproximativ 40.000 de decese anual din cauza fumatului, iar la capitolul obezitate (mai ales obezitate infantilă) nu stăm foarte bine. Dimpotrivă.
  • Deși o persoană obeză nu dezvoltă în mod obligatoriu o formă de cancer, riscul crește direct proporţional cu acumularea kilogramelor în exces.
  • Obezitatea este legată de 13 tipuri de cancer: de sân, uterin și ovarian, de intestin, pancreatic, esofagian, de ficat, rinichi, stomac, tiroidă și vezică biliară, mielom multiplu și meningiom.

„Cu toate că supravieţuirea în cazurile de cancer a ajuns la un nivel record, acest progres semnificativ este în pericol de a fi distrus de epidemia de obezitate (…) Familiile, companiile din sectorul alimentar și guvernul trebuie să se implice, dacă vrem să evităm copierea exemplului dăunător și costisitor al Americii”
Simon Stevens, directorul executiv al Sistemului Naţional de Sănătate al Angliei (NHS)
„Copiii noștri ar putea fi o generaţie de nefumători, dar am atins un nivel devastator al obezităţii în copilărie și acum avem nevoie de intervenţia urgentă a guvernului pentru a pune capăt epidemiei”
–  Michelle Mitchell, director executiv al organizaţiei Cancer Research UK.

  • Mai mult de 40 de organizaţii din Marea Britanie, printre care și Cancer Research UK, solicită guvernului să interzică difuzarea înainte de ora 21 a reclamelor la alimente fast food, atât online cât și la televizor, precum și cea a reclamelor care prezintă oferte 2 în 1 la alimente nesănătoase.
Source
Semnele Timpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button