Știri

Persoanele neasigurate vor avea acces la pachete de servicii medicale decontate de CNAS

​Noul contract-cadru dintre CNAS și furnizorii de servicii medicale, care va intra în vigoare de la 1 iulie, va include pachete de servicii medicale și pentru persoanele neasigurate, pentru diagnosticarea unor afecțiuni grave – precum cancer, hepatită sau HIV/SIDA la gravide, a anunțat miercuri președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, într-o conferință de presă.

Valeria Herdea spune că medicii de familie vor putea să trimită „persoanele neasigurate pentru investigaţii în caz de suspiciune de afecţiuni oncologice, hepatite B şi C şi virusul HIV la gravide, servicii care vor fi decontate de Casa Naţională de Sănătate”.

Până acum, pacienții neasigurați aveau acces la tratament decontat pentru aceste boli cronice grave în cadrul Programelor naționale de sănătate, însă pentru a ajunge la diagnostic, erau nevoiți să își plătească din buzunar investigațiile medicale.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate oferă, prin Contractul cadru de servicii medicale, servicii de prevenție decontate pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv adolescenți, a mai anunțat miercuri președintele CNAS, Valeria Herdea, informează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button