Știri

Razele ultraviolete, principala cauză a cancerului de piele!

România s-a confruntat cu un prim val de caniculă din această vară, aşa că mulți dintre noi ne-am gândit la vacanța de vară, iar una dintre cele mai importante preocupări este bronzul. Să fie cât mai intens! Doar că pentru o culoare uniformă, mulţi uită de crema de protecţie solară.

Ba chiar folosesc tot felul metode ca să accelereze bronzul, cum ar fi uleiul de măsline sau berea turnată direct pe piele. Medicii avertizează că, în acest fel, ne expunem nu doar la soare, ci şi la un risc major de cancer de piele. Tinerii par să fie cei mai ignoranţi din acest punct de vedere, scrie observatornews.ro.

Şezlong lângă şezlong, tinerii vor să fie primii care prind bronzul de iunie. Un studiu realizat în cadrul Lunii Conștientizării Melanomului arată că, pentru generaţia Z, adică pentru cei născuţi între 1990 – 2010, bronzul e mai important decât sănătatea. Iar peste 60% dintre ei consideră că arsurile solare se vor transforma într-o culoare intensă a pielii.

Specialiştii avertizează că razele ultraviolete, tot mai agresive de la un an la altul, sunt principala cauză a cancerului de piele. Dacă totuşi vreţi profitaţi de fiecare zi de vacanţă pe plajă, trebuie să ţineţi cont de orele de vârf. Pe lângă piele, trebuie protejaţi şi ochii cu ochelari cu protecţie UV. Melanomul de piele este al 17-lea cel mai frecvent tip de cancer la nivel mondial.

În loc să tratați, mai bine să preveniți! Protejați-vă de razele UV și de arsurile solare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button