Noutăți

Uleiuri esențiale recomandate pentru toate tipurile de păr

Părul este cartea noastră de vizită. Pentru a oferi părului tău beneficiile pe care le merită, renunță să mai folosești produsele din reclamele de la televizor. Acestea au un conținut major de substanțe toxice care cu timpul cauzează afecțiuni la nivelul scalpului, degradează părul și stimulează apariția bolilor cronice.

Uleiuri esențiale care stimulează creșterea părului

Uleiurile esențiale promovează o rutină de îngrijire sănătoasă, grație efectelor reparatoare și vitalizante resimțite la nivelul scalpului și a firului de păr. Achiziționează de aici uleiurile esențiale potrivite nevoilor personale și tipului tău de păr.

  • Uleiuri de Ylang-Ylang

Acest ulei emană un parfum destul de intens și de aceea, multe persoane preferă să îl combine cu uleiuri de citrice sau lavandă pentru un miros echilibrat. Acest ulei esențial este recomandat pentru creșterea părului, pentru stimularea naturală a sebumului și pentru refacerea părului degradat.

  • Uleiuri de lavandă

Aplicarea câtorva picături de ulei esențial de lavandă ajută la fortificarea rădăcinii părului, dar și la stimularea creșterii firelor pentru persoanele predispuse la chelire sau care își doresc soluții naturale pentru o podoabă capilară mai bogată.

  • Uleiuri de cedru

Uleiurile esențiale de cedru stimulează foliculii de păr, activează fluxul sangvin la nivelul scalpului și ajută la combaterea mătreții. Uleiurile esențiale de cedru sunt caracterizate de un parfum lemnos, masculin, fiind ideale pentru rutina de îngrijire a bărbaților.

  • Uleiuri de rozmarin

Câteva picături din acest ulei fac miracole în tratarea mătreții, combaterea mâncărimii scalpului și în vindecarea cojițelor de pe acesta. Uleiul de rozmarin poate fi inclus atât în rutina de îngrijire a părului gras, cât și a părului degradat. Uleiul de rozmarin poate fi folosit pentru prevenirea tocirii vârfurilor și a riscului de chelire.

  • Uleiuri de lămâie

Uleiurile de lămâie încurajează fluxul sangvin al scalpului, generează creșterea părului și reduc excesul de grăsime a părului gras.

  • Uleiuri de ienupăr

Uleiurile esențiale de ienupăr sunt perfecte atât pentru părul cu tendință de îngrășare, cât și pentru părul fragil, predispus la rupere. Uleiurile de ienupăr sunt îmbogățite cu proprietăți antiseptice și astringente, care elimină riscul de afecțiuni ale scalpului și tonifică rădăcina părului pentru combaterea chelirii.

  • Uleiuri de bergamotă

Acestea sunt benefice pentru îndepărtarea bacteriilor, microorganismelor și impurităților prezente pe scalp și pe firul de păr. Mătreața, praful, reziduurile produselor de coafat blochează porii, încarcă scalpul și generează senzația de mâncărime, iritații și roșeață. Uleiurile de bergamotă scad riscurile de acumulare a bacteriilor, iar pielea capului se menține curată și sănătoasă.

  • Uleiuri de mentă

Dacă te confrunți cu un păr predispus la îngrășare, atunci benefic pentru tine este uleiul esențial de mentă. Acest produs încurajează circulația sângelui la nivelul scalpului și dezvoltarea numărului de foliculi în piele pentru obținerea unui păr bogat și fortificat.

Adaugă câteva picături de ulei esențial în șamponul pe care îl folosești în mod regulat. Diluează uleiurile esențiale cu uleiuri purtătoare precum cel de migdale sau ulei fracționat de cocos, disponibile pe Amazing Oils. Aplică amestecul prin pulverizare, lasă-l să acționeze minim o oră și apoi clătește părul.

Tu ce ulei esențial preferi pentru sănătatea părului tău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button