Recomandari

3 deserturi internaţionale pe care trebuie să le încerci

Dulciurile se număra printre cele mai apreciate preparate. Acestea au un gust bogat şi oferă creierului senzaţia de recompensă, lucru ce transforma de multe ori preparatele cu zahăr într-o adevărată obsesie.

Este adevărat că dulciurile nu aduc un aport de nutrienţi organismului, dimpotrivă, consumate în cantităţi mari pot avea chiar efecte nocive asupra acestuia. De aceea, este important să consumi dulciuri rar, cu moderaţie şi să le priveşti că pe o mică bucurie pe care ţi-o faci din când în când şi nu ca pe un element de bază al alimentaţiei zilnice.

În bucătăria internaţională, există o mulţime de deserturi gustoase, cu creme fine, blaturi crocante sau pufoase, texturi bogate şi gust incredibil pe care trebuie să le încerci. Descoperă 3 deserturi internaţionale din care trebuie neapărat să guşti:

Mochi

Dacă vrei să afli totul despre mochi, trebuie neapărat să ştii că acesta îşi are originile în Japonia şi care are o textură unică. Reţetă de mochi combina îngheţată cremoasă cu arome diverse alături de orezul sinica. Practic, deşertul constă într-o crustă gumoasa şi dulce din orez sinica, în care este învelită îngheţată cu arome diverse, însă de cele mai multe ori de vanilie. Poţi cumpăra mochi online, de la magazinele de profil, dacă îţi doreşti neapărat să guşti.

Dulce de leche

Dulce de leche sau crema de lapte ori dulceaţă de lapte cum i se mai spune în limba romana, este o reţetă specială de caramel cremos, care îşi are originile în America Latină. Dulce de leche se realizează din lapte şi zahăr, însă este diferit de caramelul popular la noi în ţară.

Acest deşert are o textură cremoasă şi bogată, exact ca o cremă de caramel, însă fără a avea arome artificiale. De-a lungul anilor, dulce de leche a devenit popular în întreaga lume şi se foloseşte şi prepararea altor deserturi. Spre exemplu, există torturi cu cremă dulce de leche în loc de cremă de ciocolată sau vanilie.

Pecan pie sau plăcinta cu nuci pecan

Pecan pie este un deşert specific Statelor Unite ale Americii, mai exact a zonei de sud din această ţară. Aceasta are o crustă clasică de tarta, uşor crocantă, însă suficient de moale pentru a fi ruptă cu furculiţa, o umplutură realizată din ouă, unt şi zahăr şi se ornează cu nuci pecan.

Nucile pecan diferă de cele clasice prin gustul lor bogat, fără tenta amăruie, ba chiar cu o tentă uşor dulceagă.

Plăcinta cu nuci pecan se poate servi cu îngheţată, frişcă, sau orice alt topping, în funcţie de preferinţe.

 

Fiecare ţară are propriile sale obiceiuri şi reţete gastronomice populare. De aceea, foarte multe persoane sunt interesate să descopere anumite culturi nu numai prin vizitarea locurilor, ci şi prin degustarea preparatelor tradiţionale.

Deşerturile se număra printre felurile de mâncare care se pot prepara cel mai uşor şi ale căror popularitate ajunge deseori în întreaga lume. Dacă îţi doreşti să guşti deserturi speciale, inspiră-te din ideile de mai sus şi bucură-te de savori unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button