Despre alimentație și sănătate – introducere. Un curs online gratuit al Universității Stanford.

Astăzi, în întreaga lume, oamenii suferă de boli legate de alimentație mai mult decât în orice altă perioadă a istoriei. Așa-numita ”Dietă a Vestului” are o contribuție majoră în epidemiologia bolilor precum obezitatea, diabetul zaharat tip 2 sau alte tulburări legate de alimentație. De aceea cursul pe care îl vom prezenta în continuare va aborda tocmai aceste probleme.
Pentru a ne adresa acestor crize de sănătate publică, trebuie să explorăm urgent strategii inovatoare pentru promovarea alimentației sănătoase. Există evidențe clare care arată creșterea consumării globale a alimentelor intens procesate, cuplată cu schimbările culturale care se îndepărtează tot mai mult de hrana gătită acasă.

”Nu știm exact ce anume din această dietă a vestului cauzează probleme. Dar ce știm sigur, cu mare încredere, este că populațiile care urmează această dietă – definită ca o una bogată în carne, alimente procesate intens și cu foarte puține semințe, fructe și vegetale – au rate mai mari de boli cronice decât a celor care nu consumă aceste alimente” – Michael Pollan.
” Când te gândești la creșterile exponențiale ale ratei diabetului și obezității, poți să le compari cu un tsunami. Mediciii din ziua de azi sunt mai mult ca niciodată nevoiți să sfătuiască pacienții cu privire la alimentație. Ce să mănânce mai mult sau mai puțin și de ce; cum să facă cumpărăturile, cum să prepare, gătească și savureze o mâncare sănătoasă și delicioasă. Nu doar date nutriționale și biochimie. Ci mâncare.” – David Eisemberg

Maya Adam, un medic și conferențiar al Universității de Medicină Stanford, a creat un curs online gratuit intitulat Stanford Introduction to Food and Health care se adresează tuturor persoanelor care vor să afle mai multe despre impactul alimentației asupra sănătății lor și vor să dobândească abilități practice pentru a-și optimiza și îmbunătăți felul în care mănâncă.
Cursul nu se va axa pe discuții reducționiste despre nutrienți, ci își va muta atenția spre discuții practice despre mâncarea adevărată și mediul în care o consumăm. Iar la sfârșit vom învăța cum să ne întoarcem la un mod de gătit simplu și sănătos, incluzând aici rețete și sfaturi care ne vor ajuta în eforturile noastre de a trăi lung și sănătos.

Aproape 1000 de persoane au urmat acest curs online gratuit și l-au notat cu 4,6 puncte din 5, ceea ce înseamnă o reacție mai mult decât satisfăcătoare la acest curs.
Dacă aveți cunoștințe elementare de limbă engleză și doriți să aflați mai multe despre cum să trăiți o viață lungă și sănătoasă și cum să gătiți gustos și sănătos, vă invit să vă alăturați cursanților (printre care suntem și noi) folosind următorul link>https://www.coursera.org/learn/food-and-health/. Nu aveți nimic de pierdut!

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept