Alimentație

Carnea de miel: beneficii pentru sănătate

Ne mai despart câteva zile de Sfintele Sărbători Pascale și lumea a luat cu asalt măcelăriile și galantarele magazinelor în vederea achiziționării de carne de miel. În cultura noastră, a românilor, părerile sunt împărțite cu privire la carnea de miel și consumul acesteia.

Și mai ciudat este faptul că un popor de păstori consumă cu regularitate carne de porc sau de pui, oaia fiind mult prea jos pe o listă a preferințelor. Cu atât mai puțin consumăm miel, oaia în primul an de viață. Se recomandă ca mielul să aibă 10-13kg. Carnea de miel este mult mai fragedă față de carnea unei oi și vine la pachet cu meroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Carnea de miel, o opțiune sănătoasă

Carnea de miel e bogată în nutrienți, vitamine, fier, potasiu etc. Este o opțiune sănătoasă pentru un oamenii sănătoși, dar și pentru sportivi sau pentru cei ce au suferi o intervenție chirurgicală. Carnea de miel ajută la refacerea rapidă a țesuturilor. consumul de miel are o mulțime de beneficii ca parte a unei diete echilibrate. Consumul de carne de miel poate contribui la creșterea sistemului imunitar și la prevenirea unor boli cardiace și anemie.

Carnea de miel, bogată în vitamine și minerale

Iată doar câteva dintre motivele pentru care mielul ar trebui să fie pe lista voastră de cumpărături.

  • Carnea de miel este în mod natural bogat în proteine (aproximativ 17g de proteine/100g de carne de miel) și contribuie la creșterea masei musculare
  • Proteinele sunt, de asemenea, necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor copiilor
  • Carnea de miel conține în mod natural șapte vitamine și minerale care susțin sănătatea și bunăstarea fiecărui organism sănătos
  • Carnea de miel oferă patru vitamine esențiale care ajută la reducerea oboselii și a epuizării
  • Carnea de miel este o sursă de patru vitamine și minerale esențiale care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal
  • carnea de miel oferă cinci vitamine și minerale esențiale care susțin funcția mentală normală
  • Carnea de miel este bogată în calciu, fosfor, complex de vitamine B, seleniu, fier
  • Carnea de miel este bogată în Omega 3 și Omega 6
  • Carnea de miel este o sursă de grăsimi sănătoase.

Riscuri?

Dincolo de beneficiile pentru sănătate enumerate mai sus, este adevărat că pot exista și riscuri. Carnea de miel conține colesterol și se recomandă consum minim în cazul persoanelor ce au indicii de colesterol ridicați.

Există și unele preocupări cu privire la carnea de miel, fiind o carne roșie și considerată cu risc de cancer. De fapt nu există studii clare și concise care să pună egal între consumul de carne roșie = cancer colorectal. Ba mai mult, există numeroase confuzii în această direcție.

Concluzie

În concluzie, carnea de miel este una benefică pentru sănătate atâta timp câ este consumată cu moderație. Carnea de miel este un aliment foarte hrănitor, plin de proteine, grăsimi sănătoase și o gamă largă de micronutrienți. Se recomandă consumul alături de legume pentru o digetstie mai bună. Nu consumați carnea de miel cu pâine, făinoase sau în alte combinații de carbohidrați.

Dacă suferiți de anumite boli și afecțiuni, consultați medicul în privința consumului de carne de miel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button