Recomandari

Cat costa un implant dentar?

Pierderea dintilor poate conduce la modificari la nivelul dintilor ramasi si la atrofii severe ale oaselor maxilare, declansandu-se astfel o serie de evenimente nedorite. In cazul in care ai pierdut unul sau mai multi dinti, implantul dentar reprezinta in momentul de fata cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea acestora. Cu toate acestea, majoritatea pacientilor manifesta rezerve in a alege aceasta solutie din cauza costurilor de tratament mai ridicate.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand il alegi si cat costa un implant dentar?

In acest moment, la nivel mondial, exista peste 200 de firme producatoare de implanturi dentare, insa foarte putine dintre acestea au facut publice si rezultatele cercetarilor care sa demonstreze calitatea implanturilor pe care le produc. Din acest motiv, multi medici implantologi prefera sa colaboreze cu anumiti producatori care le pun la dispozitie mai multe informatii despre implanturi dentare, cu care au colaborat in trecut si pe baza acelor experiente si a ratei de succes a implanturilor va pot face o recomandare care s-ar putea sa nu fie cea mai ieftina varianta, insa sa fie o varianta potrivita pentru cazul pacientului.

Este foarte important sa discuti cu medicul specialist optiunile pe care le ai in cazul tau. Initial vom fi tentati sa alegem o varianta care presupune costuri mai mici, ceea ce in majoritatea cazurilor va duce la o reinterventie. Realizata la scurt timp dupa primul tratament, reinterventia poate implica proceduri complicate si costisitoare, respectiv de 3-4 ori mai costisitoare decat o varianta initiala cu un pret usor mai ridicat insa o calitate superioara.

Prin urmare, care sunt factorii care influenteaza costul implantului dentar si ce trebuie sa stii pentru a alege cea mai buna varianta pentru tine in functie de bugetul de care dispui si asteptarile tale?

Factorii principali care influenteaza costurile implanturilor dentare sunt:

 • Analiza completa a cazului.
 • Analiza asteptarilor pacientului: analiza situatiei clinice (dispozitia zonei edentate care urmeaza sa fie protezata cu implant dentar).
 • Analiza computer tomograf care ne va da informatii asupra volumului osos si a densitatii osoase.
 • Relationarea interdisciplinara medic implantolog, chirurg, anestezist, protetician.
 • Anestezie locala si generala.
 • Interventia chirurgicala.
 • Implantul dentar ca dispozitiv medical.
 • Logistica de cabinet in care sunt incluse: sterilizarea riguroasa, aparatura specifica, etc.
 • Experienta si pregatirea profesionala a medicilor.

Toti factorii de mai sus influenteaza costul implantului dentar, acesta putand varia de la 500 la 1500 de euro. La acest cost, dupa perioada de osteointegrare, odata cu protezarea se va adauga:

 • Costul bontului protetic care, in functie de alegerea facuta (de titan, de zirconiu, drept, angulat, cu prag sau de diverse dimensiuni), poate varia intre 100 si 300 de euro.
 • Costul coroanei proteice care, in functie de materialul ales, poate varia intre 150 si 300 de euro.

Daca aveti intrebari legate de criteriile mai sus mentionate, legate de pret sau de beneficiile acestei solutii, sau pur si simplu doriti mai multe detalii inainte de a lua o decizie, recomandarea noastra este sa consultati un medic specilist de la clinica stomatologica Dental Hospital Romania:

Website: www.dentalro.ro
Email: info@dentalro.ro
Adresa: Str. Racari nr. 5, sector 3, Bucuresti
Telefoane: 0733.045.855 si 0721.021.855

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button