Știri

Ziua mondiala de lupta impotriva obezitatii – 4 martie!

Obezitatea este o condiție medicală caracterizată prin creșterea greutății corporale pe seama țesutului adipos, definită printr-o valoare a indicelui de masă corporală mai mare sau egal cu 30 kg/m. Obezitatea are consecințe importante asupra calității vieții în general cu impact asupra incidenței, prevalenței și mortalității prin boli asociate precum cele cardiovasculare, endocrine și a unor forme de cancer.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Obezității, marcată în întreaga lume pe data de 4 martie, promovează conștientizarea asupra problematicii date de această condiție, adoptarea unui stil de viață sănătos precum și acțiunile necesare pentru combaterea obezității.

În România, aproape 40% dintre copii au probleme cu greutatea, din cauza stilului de viață tot mai sedentar, dar și a alimentației necorespunzătoare. În 2020, în țara noastră erau peste 35.500 de copii obezi, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Față de anii anteriori, vedem, totuși, că cifra este în scădere. Cu toate acestea, rămânem în fruntea țărilor europene când vine vorba de obezitatea infantilă, scrie euronews.ro.

Dacă este să privim statisticile legate de obezitatea în rândul adulților, vedem că România stă mai bine la acest capitol față de alte țări. Avem cele mai puține persoane obeze din Europa, arată datele Eurostat. Rata de obezitate la noi este de aproape 11%. Italia , Bulgaria și Norvegia se numără și ele printre țările cu cei mai puțini oameni obezi. La polul opus, cea mai mare rată de obezitate este în Malta – aproape 29%. Urmează Ungaria cu 24.5% și Croația cu o rată de obezitate de 23%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button