Alimentație

Cum se mănâncă papaya și beneficiile ”fructului îngerilor”!

Papaya este preferat de mulți datorită gustului său delicios, fiind cunoscut și sub denumirea de „fructul îngerilor”. Fructul papaya provine din America Centrală și de Sud, fiind cunoscut și sub denumirea de „fructul îngerilor”, care a fost atribuită de Cristofor Columb.

Papaya are un gust dulce și o textură moale, putând fi consumat ca atare sau adăugat în diferite preparate culinare. Fructul este copt atunci când are o culoare portocalie-roșiatică.

Pe de altă parte, dacă fructul este galben, atunci trebuie să fie lăsat pentru câteva zile la temperatura camerei, astfel încât să se coacă mai bine. Papaya conține o gamă largă de nutrieți, aducând numeroase beneficii sănătății, scrie antena3.ro.

A cest fruct este bogat în vitamine și minerale, fiind folosit și în industria cosmetică, proprietățile sale contribuind la îmbunătățirea aspectului pielii. Papaya este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, beta-caroten, vitamina A, magneziu și potasiu. De asemenea, acest fruct este bogat în fibre, ajutând la îmbunătățirea procesului de digestie.

Papaya susține sănătatea părului și a pielii, datorită conținutului de vitamina A și C, notează Medical News Today.

Cum se mănâncă papaya?

Fructul se taie pe jumătate cu un cuțit, apoi se îndepărtează semințele cu o lingură. După ce au fost îndepărtate semințele, se curăță coaja și se taie felii, care pot fi apoi secționate în bucățele. Fructul se poate consuma ca atare sau în diverse preparate, precum salate de fructe, mâncăruri picante sau alte preparate culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button