Alimentație

Cei mai buni pești pentru sănătate!

Cei mai buni și sănătoși pești pentru consum includ specii bogate în acizi grași Omega-3 și cu niveluri mai scăzute de contaminare cu mercur, cum ar fi somonul din Alaska.

Peștele este un aliment sănătos, bogat în proteine și acizii grași Omega-3 , care sunt grăsimi esențiale pe care corpul nostru nu le produce singur. Acizii grași Omega-3 joacă un rol esențial în sănătatea creierului și a inimii. S-a demonstrat că acizii grași Omega-3 scad inflamația și reduc riscul de boli de inimă. Aceste grăsimi sunt importante și pentru dezvoltarea prenatală la bebeluși.

Peștele – aliment bogat în grăsimi Omega-3 și proteine

The Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă consumul de pește de cel puțin 2 ori pe săptămână, în special pește gras, cum ar fi somonul, păstrăvul de lac, sardinele și tonul albacore, specii bogate în Omega-3.

Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu consumul de pește. Din nefericire, apa din lacuri, mări și oceane poate fi contaminată cu mercur și bifenilii policlorurați (PCB), provenind din deșeurile noastre menajere și industriale. Aceste reziduri apoi ajung în peștii care trăiesc acolo și pe care noi îi consumăm.

Cei mai buni pești de consum pentru sănătate

Următorii pești sunt considerați ca fiind cei mai buni pentru sănătate prin prisma proteinelor și grăsimilor Omega-3, totodată fiind și cei mai puțin contaminați pentru că sunt crescuți sau prinși în mod responsabil.

Somon de Alaska

Mereu va exista o dezbatere dacă e mai bun peștele de crescătorie sau peștele sălbatic, inclusiv în cazul somonului de Alaska. Somonul de crescătorie este semnificativ mai ieftin, dar poate conține mai puține grăsimi Omega-3 și mai puține vitamine și minerale pentru că este captiv, hrănit de cele mai multe ori artificial, nu cu mâncare naturală existentă în mediile sălbatice.

Somonul este o opțiune excelentă pentru dietă în general, dar dacă bugetul vă permite, alegeți soiul sălbatic.

Cod

Acest pește alb este o sursă excelentă de fosfor, niacină și vitamina B-12. O porție de aproximativ 80-100 de grame conține până la 20 de grame de proteine.

Macrou

Spre deosebire de peștele alb mai slab, macroul este un pește gras, bogat în grăsimi sănătoase. În același timp, macroul este un pește cu conținut ridicat de mercur, așa că optați un consum moderat cu macrou.

Păstrăv

Păstrăvul de crescătorie este de fapt o opțiune mai sigură decât varianta sălbatică, deoarece este crescut protejat de contaminanți. Și, conform Monterey Bay Aquarium Seafood Watch, este unul dintre cele mai bune tipuri de pește pe care le puteți mânca, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Ton

Fie că este proaspăt sau conservat, tonul este preferatul multora. Când alegeți ton proaspăt, optați pentru o bucată lucioasă și cu miros proaspăt de ocean. De asemenea, este ușor de preparat – tot ce are nevoie este o prăjire rapidă la foc mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button