Alimentație

Mențineți-vă câinele sănătos cu o dietă adecvată!

Aproape că ne-a intrat în conștiință cât de important este să avem o dietă sănătoasă. La fel ca și în cazul oamenilor, organismul câinilor este influențat în mod semnificativ de calitatea și cantitatea de hrană pe care o consumă. Vă arătăm la ce să fiți atent!

Importanța alegerii hranei potrivite

O dietă sănătoasă este bogată în nutrienți și conține proporțiile corecte de vitamine, carbohidrați, proteine și alte substanțe benefice de care câinii au nevoie.  Cu toate acestea, nu există o rețetă pentru toți câinii, la fel ca în cazul oamenilor, fiecare organism are nevoi diferite și preferă lucruri diferite.

Deoarece noi, în calitate de proprietari, suntem responsabili pentru hrana animalelor noastre de companie, avem la fel de multă responsabilitate față de ei ca și cum am alege pentru noi înșine.

Deși câinii vor mânca aproape orice le iese în cale, acest lucru nu echivalează cu un aport sănătos de nutrienți. Fiecare hrană pentru câini are o compoziție și o valoare nutritivă diferită, astfel încât calitatea hranei variază foarte mult.

Ce hrană pentru câini ar trebui să alegeți?

Asigurați-vă că alegeți o hrană pentru câini de înaltă calitate, bogată în carne, vitamine și antioxidanți. Acest lucru va contribui la dezvoltarea sănătoasă a acestora, lucru pe care orice proprietar se străduiește să îl obțină.

Încercați să cumpărați hrană completă și citiți întotdeauna informațiile privind ingredientele de pe ambalaj.

Amestecați sau alternați hrana uscată și cea umedă ori de câte ori este posibil, astfel încât câinele dvs. să nu se plictisească de aceeași hrană, iar acest lucru este bun pentru organismul său.

Porția și ora meselor

În calitate de proprietari, avem o mare responsabilitate de a ne hrăni corect animalele de companie. Calitatea hranei pe care le-o oferim este un factor important pentru o nutriție adecvată, dar la fel de importante sunt și momentul și porțiile.

Știm că este dificil de a rezista unui câine pofticios și cu ochi mari care stă la marginea mesei, dar supraalimentarea poate duce la probleme grave de sănătate. Câinii nu sunt întotdeauna capabili să separe clar linia dintre foame și sațietate, ei sunt capabili să consume aproape orice cantitate.

În cazuri grave, supraalimentarea poate crește riscul de tulburări de stomac, așa că respectați cantitatea recomandată de medicul veterinar și cea de pe ambalajul hranei pentru câini!

Asigurați-vă că vă hrăniți câinele cu înțelepciune și, de preferință, nu înainte de o plimbare sau de o sesiune de joacă mai lungă!

Hrană specială pentru câini

Câinii, în special cei de lucru, au cerințe dietetice speciale datorită aptitudinii lor fizice.

Pentru a ajuta la menținerea rezistenței și pentru a asigura recuperarea adecvată a oaselor și a mușchilor, hrana completă Julius K-9 vă pot ajuta. Aceasta conține mulți dintre nutrienții necesari pentru dezvoltarea sănătoasă a unui câine de talie medie sau mare.

O gamă largă de hrană de înaltă calitate este disponibilă și pentru câinii sensibili la gluten sau hipoalergenici care necesită o dietă specială.

Asigurați-i câinelui dvs. o alimentație sănătoasă și o dezvoltare corectă cu hrana pentru câini din magazinul online Petissimo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button