Recomandari

Vaccinurile necesare pentru o călătorie în țări exotice

Un vaccin este un tip de medicament cu rol să antreneze sistemul imunitar al organismului pentru a lupta împotriva unei boli cu care nu a intrat în contact anterior. Vaccinarea este o măsură preventivă, în loc de tratament pentru o boală odată ce ai contactat-o. Vaccinurile care sunt concepute pentru a oferi imunitate împotriva bolilor găsite în alte țări din întreaga lume sunt numite vaccinuri de călătorie.

Când călătorești în străinătate, poți fi expus la diferite boli infecțioase precum febra galbenă, hepatita B, malarie sau alte boli eradicate din Europa, dar încă existente pe alte continente. Prin urmare, va trebui să faci vaccinările de călătorie corespunzătoare pentru a rămâne protejat pe întreaga durată a călătoriei tale. Vaccinurile de călătorie pe care le vei avea nevoie pentru călătoria ta în parte vor depinde de destinația ta, de activitățile tale acolo și de momentul anului.

Care sunt vaccinurile pe care trebuie să le faci înainte de a pleca într-o călătorie în țări exotice?

Pentru început, trebuie să te interesezi din timp despre vaccinurile de făcut înainte de a pleca într-o anumită destinație. Fiecare loc e diferit, așa că nu vrei să faci un vaccin inutil. Iată cele mai comune boli pentru care trebuie să te protejezi atunci când pleci într-o vacanță exotică.

Malaria este o boală care pune viața în pericol, răspândită de țânțari în unele părți ale lumii. Cauza malariei este parazitul Plasmodium. Nu este nici un virus, nici o bacterie, ci un parazit unicelular care se multiplică în interiorul globulelor roșii umane. Parazitul poate fi răspândit la oameni prin înțepăturile de țânțari infectați.

Antimalaricele sunt comprimate luate înainte de a călători pentru a reduce riscul de infecție cu malaria. Este o măsură preventivă. Țările în care există risc de malarie: Nigeria, Congo, Mozambic, Uganda, Burkina Faso, Myanmar, India, Thailanda, Vietnam, Cambodgia, Indonezia, Kenya, Tanzania, Malawi, Honduras, Nicaragua, Panama, Brazilia, Peru și Columbia.

Febra galbenă este o boală virală gravă transmisă de mușcăturile de țânțari în anumite părți ale Africii și Americii de Sud.

Dengue este o boală virală transmisă de țânțari care provoacă febră și dureri severe în oase și mușchi.

Hepatita A este o boală virală care afectează ficatul și se poate răspândi prin consumul de alimente sau apă contaminate în zonele cu igienă precară.

Hepatita B este o infecție virală a ficatului care se poate transmite prin contact sexual, transfuzii de sânge sau obiecte contaminate.

Febra tifoidă este o infecție bacteriană care se răspândește prin consumul de alimente sau apă contaminate cu bacterii Salmonella typhi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button