Cred sau Știu?

Fluctuațiile de temperatură ne scad imunitatea!

Urmează zile cu temperaturi de peste 20 de grade, valori record pentru această perioadă, iar medicii avertizează că fluctuațiile de temperatură atmosferică pot provoca probleme de sănătate, deoarece organismul se adaptează mai greu.

Potrivit medicului Alexandru Nechifor, din cauza fluctuațiilor de temperatură, poate crește riscul aparițiilor unor afecțiuni, în special ale aparatului respirator, precum pneumonii,  viroze, gripă.

„Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la oscilațiile de temperatura. În mod normal, un organism sănătos poate face față acestor schimbări dacă ele se realizează treptat. În schimb cei cu afecțiuni cronice, în special cardiovasculare, copiii și cei în vârstă au o mai mare dificultate în a se adapta la schimbări bruște de temperatură”, explică dr. Nechifor, scrie adevărul.ro.

Potrivit medicului, fluctuațiile de temperatură cresc riscul declanșării unor afecțiuni.  De asemenea, se pot agrava formele de reumatism cronic degenerativ. Totodată, modificările presiunii atmosferice și umezeala din aer pot provoca dezechilibre în organism, precum stări de de oboseală, epuizare și dureri de cap insuportabile.

Specialiștii recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume, alimente bogate în vitamina C și E, magneziu, fier și calciu.  De asemenea, mișcarea poate face adevărate minuni: reduce stresul, înjumătățește inflamația, eliberează hormoni ai stării de bine, diminuează riscurile cardio-vasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button