Alimentație

Consumul de pomelo și beneficiile pentru sănătate

Pomelo este un fruct valoros, care aduce numeroase beneficii sănătății, existând numeroase motive pentru care ar trebui să-l integrăm în alimentația noastră cotidiană. Pomelo face parte din familia citricelor, fiind chiar cel mai mare din această categorie. 

Pe lângă faptul că este o sursă generoasă de vitamina C, pomelo mai are în compoziție și vitaminele A și B1,B2, B12, precum și potasiu, fibre și magneziu. Înrudit cu grepfrutul, pomelo are un gust mai dulce. Pomelo este un fruct delicios și sănătos, oferind numeroase beneficii pentru organism, datorită conținutului său nutritiv.

Despre pomelo

Pomelo este un fruct de mari dimensiuni din familia citricelor. Coaja are culoarea galben-verzui și grosimea de 1.5 cm. Pulpa fructului are culoarea gălbuie, iar la gust este dulce (ușor amară). Își are originile în Asia de Sud-Est. În prezent îl regăsim în Taiwan, Japonia, India, Vietnam, Indonezia, Filipine, Tahiti etc. Așa cum menționam și mai sus, pomelo poate veni la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Întărește sistemul imunitar

Un pomelo întreg conține o mare cantitate de vitamina C, despre care știm deja că funcționează precum un antioxidant, stimulând activitatea celulelor albe și atacând radicalii liberi care pot fi dăunători organismului.

Susține digestia

Fibrele sunt esențiale pentru buna funcționare a digestiei. Un pomelo întreg oferă 6 grame de fibre, în condițiile în care Academia de Nutriție și Dietetică sugerează că ar trebui să se consume între 25 g de fibre pe zi (femei) și 38 de grame pe zi (bărbați) sau 14 grame la 1.000 de calorii.

 Un pomelo conține 25% din doza zilnică recomandată de fibre, acestea avânt un rol important în combaterea unor probleme precum constipația sau diareea.

Contribuie la scăderea în greutate

Datorită conținutului său bogat în fibre și scăzut în calorii, pomelo poate fi inclus în dietele destinate scăderii în greutate. Fibrele din pomelo pot contribui la controlul senzației de foame, fiind, astfel, utile în gestionarea greutății.

Previne anemia

Degradarea celulelor roșii din sânge este cea care determină apariția anemiei. Nutrienții care se regăsesc în pomelo combat anemia, de aceea acest fruct este recomandat persoanelor anemice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button