Metode sănătoase și sigure de slăbire în perioada de alăptare

Majoritatea mamelor vor să scape de surplusul de grăsime inestetic care rămâne puțin după naștere. Care sunt cele mai sigure metode de slăbire chiar în perioada de alăptare ne spune Cheryl Lovelady într-un articol NewYorkTimes.

Asigură-te că alăptarea este deja în derulare înainte de a începe un plan de slăbire!
Ia-ți timp de recuperare după naștere și consultă un medic înainte de a începe să slăbești
Cea mai bună metodă pentru a slăbi este să combini o dietă echilibrată cu exercițiul fizic moderat. În acest fel pierzi mai multă grăsime și mai puțină masă musculară, îmbunătățind totodată funcția cardiovasculară, metabolică și mintală.

Ce înseamnă exercițiu fizic moderat?

Ginecologii recomandă 150 de minute de activitate aerobică de intensitate medie (mers pe jos repejor sau mers pe bicicletă lejer) pe săptămână pentru femeile în perioada post-partum.

Cât e recomandat să slăbesc fără a afecta alăptarea?

Intervalul sigur de slăbire este între 0.5-1 kg pe săptămână. O scădere în greutate mai rapidă poate afecta rezerva de lapte și poate cauza oboseală, lucruri pe care nici o mamă nu le dorește. Dr. Lovelady recomandă o reducere calorică de 500 kcal pe zi, dar cu un aport de minim 1800 kcal/zi.
De asemenea, trebuie urmărite schimbări în greutatea copilului, conținutul scutecului sau comportamentul în timpul alăptării al sugarului.

Ce trebuie să mănânc pentru a slăbi sănătos?

Dr. Lovelady avertizează mamele care alăptează să evite dietele cu conținut foarte mic de carbohidrați. Ai nevoie de carbohidrați pentru a produce lactoză, zahărul din lapte. Concentrează-ți atenția pe alimentele care te satisfac, nu te deprivează! Plănuiește gustări care sunt ușor de ținut cu o singură mână (cealaltă fiind ocupată cu copilul), cum ar fi un bol de fructe și nuci.
Toată lumea, dar în special femeile în perioada de alăptare, ar trebui să evite suplimentele pentru slăbit. Nu sunt reglementate și pot conține ingrediente nocive. Unele ingrediente pe bază de plante pot interfera cu producția de lapte și pot afecta sănătatea copilului.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept