De unde stiu ca trebuie sa merg la oftalmolog cu copilul?
Daca esti parinte, cu siguranta ti-ai pus macar o data aceasta intrebare. Cum poti sa stii ca micutul/ micuta ta are nevoie de un control oftalmologic? Auzi poate des in jur situatii in care cei mici au fost diagnosticati cu diverse afectiuni ale ochilor, fapt ce putea fi prevenit daca respectivul control era efectuat mai din timp. Cu siguranta nu vrei sa porti vina ca neatentia ta, ca parinte, a condus la nevoia de a-i cumpara ochelari copilului, de exemplu.
Asadar, ce anume ar trebui sa faci pentru a avea linistea ca ti-ai dat interesul pentru a asigura sanatatea vederii copilului tau? Lucrurile sunt mai simple decat iti imaginezi. Practic nu trebuie decat sa programezi un consult de specialitate intr-o clinica oftalmologica Bucuresti sau orasul de care apartii.
Cu toate acestea, este posibil sa iti fie greu sa identifici clinica potrivita. Nu oriunde, ci in cadrul unei clinici dedicate copiilor trebuie sa mergi daca vrei ca totul sa se desfasoare ca la carte, copilul sa fie diagnostica corect si tot acesta sa se simta bine in cadrul clinicii.
Cum stii ca trebuie sa iti duci copilul la oftalmolog?
In principiu orice moment este potrivit pentru a programa o vizita in cabinetul oftalmologului pediatru. Nu trebuie sa observi anumite comportamente suspecte legate de vederea copilului pentru a-ti confirma sau infirma temerile printr-un consult. Se recomanda de altfel controlul ochilor la anumite perioade de timp in cazul copiilor, pe parcursul dezvoltarii vederii lor. E mai bine sa mergi preventiv decat atunci cand o afectiune deja s-a instalat.
Totodata, neaparat este cazul sa faci o vizita specialistului atunci cand observi anumite simptome ale ochilor. Oboseala generala a acestora, roseata, senzatia de nisip in ochi, tendinta de a-i freca, sensibilitatea la lumina, clipitul excesiv, lacrimarea excesiva sunt numai cativa dintre indicatorii care ar trebui sa te trimita cu acesta direct la medicul oftalmolog.
De exemplu, tendinta de a apropia cartile si caietele de ochi atunci cand citeste, respectiv cand scrie, este semn ca are o vedere slaba. Daca distanta dintre ochi si caiet, carte este mai mica de 30 de cm, iata un semn ca poate avea nevoie de ochelari de vedere.
De asemenea, clipitul la contactul cu lumina poate indica afectiuni precum strabismul divergent, eroziuni corneene sau conjunctivita alergica. Da! Nu sunt situatii pe care ar trebui sa le tratezi cu indiferenta. Orice amanare poate avea efecte permanente asupra sanatatii vederii.
Este ideal sa mergi pentru un control doar in cadrul unei clinici specializata in ramura pediatrica, pentru a beneficia de precizia necesara vizavi de un diagnostic. Dispune aceasta de aparatura specializata, special conceputa pentru copii? Ca sa iti faci o idee despre cum ar trebui sa fie dotata clinica, iti recomand sa arunci o privire pe site-ul Kidoptik.ro, unde vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a te lamuri vizavi de acest subiect.
Iata deci ca vizita la specialistul oftalmolog trebuie sa devina o prioritate pentru orice parinte. Astfel, vei avea apoi linistea ca sanatatea ochilor copilului tau nu este in pericol.