AlimentațieRecomandari

Suplimentele alimentare și stările de slăbiciune – ce suplimente ar putea ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie

Există suplimente alimentare care pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie și la reducerea stărilor de oboseală. Aceste suplimente alimentare, care ar putea ajuta la scăderea nivelului de energie, trebuie să conțină: vitamina B12, coenzima Q10, magneziu, ginseng, omega -3 și aminoacizi.

Vitamina B12 este un nutrient important pentru formarea celulelor roșii din sânge și menținerea sistemului nervos sănătos. Lipsa de vitamina B12 poate duce la oboseală și slăbiciune. Vitamina B12 se găsește în carne, pește și produse lactate, dar poate fi, de asemenea, administrată sub formă de supliment.

Coenzima Q10 este un antioxidant puternic care ajută la producerea de energie în celule. Coenzima Q10 se găsește în multe alimente, cum ar fi somonul, tonul și spanacul, dar poate fi administrată și sub formă de supliment.

Magneziul este un mineral important pentru funcționarea musculară și nervoasă și poate ajuta la reducerea oboselii și stresului. Acesta se admnistrează din suplimentele alimentare, dar și din diferite alimente, cum ar fi nucile, semințele, dar și legumele cu frunze verzi.

Ginsengul este o plantă cu proprietăți adaptogene, care are rolul de a ajuta organismul să se adapteze la stres și să-i crească nivelul de energie. Ginsengul poate fi administrat sub formă de supliment sau poate fi consumat sub formă de ceai sau capsule.

Despre omega-3 se știe că sunt acizi grași esențiali, care ajută la reducerea inflamației și îmbunătățesc circulația sanguină, lucru care poate contribui la reducerea oboselii. Acesta se găsește în somon, ton, semințe de in și nuci, dar poate fi, dar și sub formă de supliment.

Aminoacizii au numeroase roluri în procesele vitale. De la sinteza hormonilor până la cea a neurotransmițătorilor, aceștia sunt administrați sub forma suplimentelor alimentare, pentru susținerea performanței atletice, oferind energie și reducând senzația de oboseală și epuizare.

Suplimente alimentare pentru energie

Așa cum spuneam, există câteva suplimente alimentare care ne pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie și la reducerea stărilor de oboseală. Însă, este foarte important să discutăm cu medicul înainte de administrarea oricărui supliment, pentru a ne asigura că este sigur și eficient pentru nevoile noastre.

În perioadele stresante, precum cele în care avem de dat examene sau când avem de dus la bun sfârșit anumite proiecte profesionale, dar și când apare „astenia de primăvară”, este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar.

Susținătorii noștri în aceste perioade Benesio Tonico Forte și MaxiTonic, suplimente alimentare care ne oferă energie și ne ajută să ne concentrăm întreaga zi.

Benesio Tonico Forte aduce un aport de substanțe nutritive care susțin organismul în perioade de surmenaj fizic și intelectual, convalescență, stări de slăbiciune. Acest supliment alimentar fără zahăr, cu îndulcitor cu aromă de căpșune, conține o formulă complexă, pe bază de patru aminoacizi (arginină, fosfoserină, glutamină, asparagină) și vitamina B12.

Aminoacizii sunt compușii chimici care intră în alcătuirea proteinelor. Proteinele stau la baza structurii celulelor vii și participă la procesele metabolice esențiale din organism. Produsul este buvabil; înainte de administrare se apasă pe capac pentru eliberarea pulberii în soluția din flacon, și se amestecă energic conținutul.

Benesio MaxiTonic este un supliment alimentar care conține o combinație unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi grași nesaturați și extracte naturale), ce contribuie la revigorarea și tonifierea organismului și la îmbunătățirea calității vieții. Produsul contribuie la reducerea oboselii și extenuării, oferind energie și o senzație de revigorare. Totodată, datorită acidului linoleic din compoziție, poate ajuta la scăderea în greutate.

Ambele suplimente se pot achiziționa din farmaciile Catena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button